poniedziałek, 12 czerwca 2017

Dlaczego warto przyjmować błonnik? Błonnik Primvitalny – Właściwości i stosowanie – Na zdrowie! :)


Jeśli dbacie o siebie i swoje zdrowie, staracie się dobrze odżywiać i wiecie co dobre jest dla naszego organizmu, na pewno zdajecie sobie sprawę, jak ważny jest w naszej diecie błonnik. Ja na przestrzeni ostatnich lat, poznałam kilka już błonników, dziś zaś o szczególnym produkcie, który trafił w moje gusta w 100%, z wzajemnością pokochał je mój organizm, a naturalny Błonnik Primvitalny, stał się moim codziennym przyjacielem w trosce o dobre samopoczucie i zdrowy stan ciała.


Błonnik Primvitalny Mapa Zdrowia, otrzymujemy w dużym, starannie zabezpieczonym  opakowaniu 360 g, które starcza aż na 60 porcji błonnika. Po otwarciu opakowanie możemy zamknąć strunowo, zawsze widząc ile produktu nam jeszcze pozostało. Do błonnika, dołączono bardzo praktyczną i wygodną, jasno-zieloną łyżeczkę, która pozwala mi na dokładne odmierzanie jego ilości, jedna miarka, to 6 gram, tyle mieści owa łyżeczka i jest to idealna, jednorazowa porcja, którą należy przyjmować dwa razy dziennie. Jak przygotować błonnik do spożycia? Porcję jednej miarki, wsypujemy do szklanki z letnią wodą i w przeciągu 5 minut, wypijamy, przed jedzeniem, dodatkowo popijając wodą. Taką kurację stosujemy 30 dni, na tyle starcza calutkie opakowanie.


Jest to produkt, który świetnie wpływa przede wszystkim na funkcjonowanie naszego układu pokarmowego, ale też na cały organizm. Składa się on z oczyszczonych, żywych nasion babki płesznik (uprawianej i zebranej na Kujawach) oraz łupin nasiennych babki jajowatej (pochodzących z Indii), te dwa, ziołowe składniki genialnie ze sobą współgrają, oczyszczając nasz organizm. Błonnik zawiera mnóstwo witamin i związków mineralnych, obniża poziom cholesterolu, łagodzi stany zapalne, buduje odporność, wspiera witalność, ale przed wszystkim działa zbawienie na układ pokarmowy, jelita, czy żołądek, no i oczywiście wspomaga diety odchudzające, świetnie oczyszczając nasz organizm i przyśpiesza przemianę materii. 


Błonnik Primvitalny, nie zawiera konserwantów, czy innych sztucznych dodatków, to produkt wegański, bez dodatków odzwierzęcych, jest 100% naturalny i bezpieczny, tym także skradł moje serce. W czasie, gdy stosujemy błonnik, trzeba dużo pić, ziarenka błonnika pęcznieją i zwiększają swoją objętość w jelitach, dzięki temu nie czuję potrzeby zjedzenia czegoś niezdrowego, a ciało oczyszcza się i cieszy się z naturalnego, zdrowego funkcjonowania. 


Stosujecie błonnik? Jakie naturalne metody wspomagania organizmu polecacie? :)

30 komentarzy:

  1. Osobiście już nie potrzebujemy błonnika bo dostarczamy go w wystarczającej ilości w pożywieniu ale takie gotowe mieszanki są bardzo dobre :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tu mieszanka tylko dwóch składników, ale działa cudownie :) U mnie tez błonnik w kaszach no i teraz w malinkach :)

      Usuń
  2. Tylko cena tego błonnika przeraża ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie jest zaiste niska, ale to czysta natura, warta swej ceny :)

      Usuń
  3. Może był by dobry dla mojego leniwego brzucha

    OdpowiedzUsuń
  4. miałam ten błonnik, biorę od lat witalny ispadul i inne formy, warto się wspomagać gdy mamy ciągły apetyt na coś a jednak nie chcemy tyć

    OdpowiedzUsuń
  5. Kupuję sobie błonnik, tylko z innej firmy. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. O tak! warto włączyć do diety błonnik witalny ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie mieszanki naprawdę bywają przydatne! :) Często mnie ratowały

    OdpowiedzUsuń
  8. dla mojej mamy byłby super pomysłem :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawy produkt, ale nie wiem czy bym sie na niego zdecydowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Koniecznie muszę spróbować :) nastawiam się na dietowanie, które bardzo by mi się przydało..

    OdpowiedzUsuń
  11. Stosowałam go i ja, warty polecenia naprawdę działa :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie korzystam z błonnika. Nie mam większych problemów i wydaje mi się, że spożywam go sporo z pożywieniem :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ten błonnik jest bardzo dobry. Można go stosować do wypieków bezglutenówych, bo świetnie łączy...

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja staram się jeść warzywa z sporą zawartością błonnika :)
    lukaszmakeup

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie jadłam nigdy w tej formie.

    OdpowiedzUsuń
  16. Piję błonnik - ma zbawienny wpływ :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Miałam jakieś przygody z błonnikiem ale na co dzień nie stosuję. Odkąd jem więcej warzyw czuję się lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  18. też go testuję, wkrótce u siebie opiszę :)

    OdpowiedzUsuń