poniedziałek, 4 listopada 2019

Prawdziwie domowa kuchnia - Przepisy Joli. Złote przeboje - Jola Caputa - Edipresse Książki – Jesienne gotowanie Joli i jej najpopularniejsze przepisy!

Domową kuchnię kocha chyba każdy z nas! Jeśli lubicie przygotowywać posiłki dla siebie, rodziny i przyjaciół, na pewno znacie Jolę, jej bloga i zamieszczane tam, świetne przepisy! 


Przepisy Joli. Złote przeboje - Jola Caputa
Premiera: 18 września 2019
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224



Przepisy Joli. Złote przeboje, to kolejna już książka kucharska, której autorką jest Jola Caputa, która prowadzi popularnego bloga oraz profil na facebooku. Poznałam już wcześniej Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji i bardzo przekonałam się do jej przepisów. Znów mamy tu książkę kucharską stworzoną z sercem i pasją do gotowania, przepisy Joli znów zachwycają nie tylko tradycyjnym podejściem do jedzenia, ale też innowacyjnymi rozwiązaniami. Książka jest przepięknie wydana, przeurocze grafiki, twarda oprawa, wspaniałe zdjęcia, z tyłu świetne miejsce na własne notatki, sprawiają, iż obcowanie z nią, to czysta przyjemność. Złote przeboje Joli, powinny znaleźć się w każdej, domowej, kuchennej biblioteczce. Wizualna oprawa książki zachwyca, z powodzeniem może być ona, pięknym prezentem dla każdego miłośnika gotowania.
 

 
Książka to zebrane przepisy, które najczęściej wybierali czytelnicy, te, które stały się najbardziej popularne. Są tu zatem kulinarne hity, sprawdzone receptury, takie swoiste best of. Przepisy są bardzo proste, urozmaicone i bez problemu wykonamy je samodzielnie w domu. Czuć tu ponownie prawdziwą miłość do jedzenia, mamy tu zarówno wegetariańskie dania, jak i mięsne, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Książka podzielona jest na przekąski, obiady, na słodko, sałatki i surówki, ale nie zabrakło też przepisów na słoiki oraz alkohole. Jola proponuje nam pyszną przekąskę z kalafiora, którą planuję wykonać, frytki z cukinii, zupę ogórkową, pomidorową, pieczarkową, ale też kluski leniwe, bigos, czy puszysty jabłecznik mieszany łyżką. Czuć w tych przepisach ciepło domu, kuchni, serce, wypróbujcie przepis na murzynka z dżemem, sałatkę z pora, czy tradycyjne kiszone ogóreczki i smakujcie prawdziwie domowej kuchni! 


23 komentarze:

  1. Ja zazwyczaj jak szukam przepisów to w internecie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jola ma właśnie bloga, a tu są jej najpopularniejsze przepisy :)

      Usuń
  2. Nie znam bloga Joli, ale słyszałam bardzo pozytywne opinie o jej przepisach i książce. A książki kucharskie uwielbiam i kupuję pasjami. Muszę i za tą się rozejrzeć :)
    Pozdrawiam ciepło, Agness:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez przed książkami nie znałam bloga Joli :) Koniecznie jej poszukaj :)

      Usuń
  3. Warto skorzystać z takich przepisów.

    OdpowiedzUsuń
  4. Znam bloga Joli, często korzystam z jej przepisów :)

    OdpowiedzUsuń
  5. The book looks so cute! <3

    pimentamaisdoce.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Zajrzę na bloga Pani Joli :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie znałam jej bloga, ale z chęcią zajrzę :). Książka pięknie wydana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piękna! Ja też nie znałam, książki mnie zachęciły :)

      Usuń
  8. Bardzo często korzystam z przepisu Pani Joli w internecie, dlatego świetnie będzie mieć je także w wersji książkowej. 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To super, ja dopiero po książkach zajrzałam, książka jest cudowna :)

      Usuń
  9. Muszę zapoznać się także z blogiem tej Pani :)

    OdpowiedzUsuń
  10. I often open the cookbook before prepared them!Jola Caputa's cookbook must be very interesting :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. The book is beautifully published and full of interesting recipes :)

      Usuń
  11. Nie znam bloga, ale uwielbiam kulinarne książki :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Aż ślinka leci jak przewraca się te strony kulinarne!

    OdpowiedzUsuń