poniedziałek, 16 listopada 2020

Smakowita, kulinarna podróż - Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun - Wydawnictwo Buchmann

Jesień, to dobry czas na kulinarne książki, dziś u mnie nowa, smakowita publikacja Wydawnictwa Buchmann, której autorem jest Bartek Kieżun, oto Stambuł do zjedzenia.


Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun

Premiera: 28 października 2020

Wydawnictwo: Buchmann

Oprawa: okładka twarda

Ilość stron: 288

Jeśli lubicie kulinarne podróże, książka Stambuł do zjedzenia, będzie strzałem w dziesiątkę, jest to świetne połączenie ciekawego przewodnika po barwnym Stambule ze smacznymi przepisami. Bartek Kieżun, to dziennikarz kulinarny, piszący między innymi do Kukbuk, jego miłość do podróży, połączyła się z uwielbieniem do jedzenia i tak też powstają jego książki. Stambuł do zjedzenia, to podróż z perspektywy historii, sztuki i oczywiście kuchni, wszystko splata się w smakowitą całość. Książka jest pięknie wydana, a na uwagę zasługują liczne zdjęcia, obrazujące przepisy, ale też miejsca, które autor zachował w pamięci, budynki, historię i tamtejszych ludzi. Fascynująca podroż i ciekawe przepisy, które inspirują do eksperymentów w kuchni, to wszystko znajdziecie w książce. Warto do niej zajrzeć i jesiennie zainspirować się, może w domowym zaciszu sami poczujecie dzięki niej korzenne wonie, zapach karmelu, prażonych orzechów, miodu i olejku różanego?

 

14 komentarzy:

  1. Uwielbiam eksperymentować w kuchni i pichcić dania z różnych zakątków świata, a jak jeszcze można zobaczyć zdjęcia i poczytać co nieco o samym mieście to już jest książka idealna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja także, książka skłania do takich eksperymentów :)

      Usuń
  2. Bardzo apetyczne zdjęcia w tej ksiażce ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam Stambuł, jego widoki, kulturę i smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. łądnie wydana książka, uwielbiam poznawać nowe dania, orientalne kuchnie

    OdpowiedzUsuń