Jesień, to dobry czas na kulinarne książki, dziś u mnie nowa, smakowita publikacja Wydawnictwa Buchmann, której autorem jest Bartek Kieżun, oto Stambuł do zjedzenia.
Stambuł do zjedzenia - Bartek Kieżun
Premiera: 28 października 2020
Wydawnictwo: Buchmann
Oprawa: okładka twarda
Ilość stron: 288
Jeśli lubicie kulinarne podróże, książka Stambuł do zjedzenia, będzie strzałem w dziesiątkę, jest to świetne połączenie ciekawego przewodnika po barwnym Stambule ze smacznymi przepisami. Bartek Kieżun, to dziennikarz kulinarny, piszący między innymi do Kukbuk, jego miłość do podróży, połączyła się z uwielbieniem do jedzenia i tak też powstają jego książki. Stambuł do zjedzenia, to podróż z perspektywy historii, sztuki i oczywiście kuchni, wszystko splata się w smakowitą całość. Książka jest pięknie wydana, a na uwagę zasługują liczne zdjęcia, obrazujące przepisy, ale też miejsca, które autor zachował w pamięci, budynki, historię i tamtejszych ludzi. Fascynująca podroż i ciekawe przepisy, które inspirują do eksperymentów w kuchni, to wszystko znajdziecie w książce. Warto do niej zajrzeć i jesiennie zainspirować się, może w domowym zaciszu sami poczujecie dzięki niej korzenne wonie, zapach karmelu, prażonych orzechów, miodu i olejku różanego?
Uwielbiam eksperymentować w kuchni i pichcić dania z różnych zakątków świata, a jak jeszcze można zobaczyć zdjęcia i poczytać co nieco o samym mieście to już jest książka idealna :)
OdpowiedzUsuńJa także, książka skłania do takich eksperymentów :)
UsuńBardzo apetyczne zdjęcia w tej ksiażce ;)
OdpowiedzUsuńBardzo, aż chce się od razu wykonać danie :)
UsuńKusi mocno.
OdpowiedzUsuńPrzepisy mega smaczne :)
UsuńBrzmi bardzo kusząco!
OdpowiedzUsuńI smakowicie :)
UsuńUwielbiam Stambuł, jego widoki, kulturę i smaki :)
OdpowiedzUsuńJa tez polubiłam :)
UsuńO fajna i taka inna ta ksiązka.
OdpowiedzUsuńŚwietne wydana :)
Usuńłądnie wydana książka, uwielbiam poznawać nowe dania, orientalne kuchnie
OdpowiedzUsuńOOo to coś dla Ciebie :)
Usuń